Thursday, November 23, 2006

Mailik od maminky s odpovedami

Mozno aj trochu na pobavenie sem davam mail od maminky spolu s odpovedami, co som jej nan poslala:

Dufam, ze nebudes po nociach chodievat sama po meste, mas pocit, ze je to tam bezpecne?

Heh, tazko povedat, ci je to bezpecne. Hlavne neni bezpecne prechadzatcez cestu, takze vzdy stojim na kraji tak 10 minut, kym sa odhodlam:-) A co sa tyka ludi, je mi tazko povedat kto je normalny, kto jesocka a tak.. Oni vsetci vyzeraju tak magicky, ako nasi cigani, veru,takze neviem, ci su dobri ci zli :-) Ale ked chodim domov, tak je pouliciach kopec ludi, tak sa drzim pri nich...

Predsa si tam pre nich "ina", ked Ta tak ocumuju, aby ta nechceli aj osahavat a ine veci este k tomu..;-) bacha hej?

Hej :-)

Ako je tam vlastne?, myslim teplotne? popis, ako u nas v lete?, tie studene noci co znamenaju? staci ti ta deka na prikrytie?

Je tu tak ako u nas v lete, akurat asi vlhkejsie. Ale sranda ze sanepotim, ako u nas. V kancelarii (uz mam od dnes vsetko zariadene) -teda je to taky mensi open space office - je klimoska celkom kvalitna,takze je tak sviezo, ale nie zima, neboj nezamrznem!Studene noci su studene asi len pre nich, mne je docela teplo. Mame pusteny ventilator dokonca. No a vcera tapa cinska otvorila okno nachvilu (lebo je slaby signal, a vonku je lepsi) a naleteli komare,takze sme zabijali vecer... Ale inac je v pohode :-) Deka mi staci.Stale este nemam vankus, ale to poriesim cez vikend. Chceme istpozriet nejake tie pamatihodnosti a pekne miesta a popri tom snadnieco zozeniem.

Ozaj kasles este?

Nieee... troska, ale to uz len tak klasicky...

Boze same otazky, ale ked si ani neviem predstavit ako tam je, ako tam byvas, vsetko ma strasne zaujima. Kde vlastne je ten dom, niekde v centre, ci na okraji, ci ako?

Dom je na severovychode, ak si najdes na nejakej mape Wheeler Road,tak tam blizko, takze to neni ani okraj ani stred, ale firma je priletisku, tak je to daleko celkom. Ale fajne, lebo ked sa nasriam,mozem rovno letiet domov :-) Musim odfotit dom, potom poslem...

a firma je predpokladam v uplne inej casti ked tolko> musis cestovat. A ten autobus platis, ci je to firemne gratis?

Platim 500 na mesiac, co je ok, lenze kazdy den este miniem 40 nariksu. Chcem sa spytat ci mi to nepreplatia. Inac idem dnes na"lekarsku prehliadku", co musim podstupit, ak sa chcem prihlasit doposilky :-) Za 250 na mesiac, kua a mozem tam byt kelo chcem... A vpodstate hocikedy. Inac tu to bohovsky funguje. Rano pridem na 9, kedyzacina pracovna doba, a kedy aj prichadzaju vsetky firemne busy anikto tu neni! Zacnu sa trusit tak tesne pred 10, potom cely den vidimludi v parku, hrat pingpong, alebo len tak sa poflakovat po terasach apo budove... To ti je ako skola hrou.. Este vcera mi moj sef hovori:nemusis sa ponahlat a brat to tak vazne... Fajn, aspon bude cas navypisovanie.

Je to taky ako chodievaju tie fotky po nete, ze preplneny az z neho trcia ludia a sedia na streche? :-D

Nieee... to je specialny, taky pre asi 15 ludi, a chodi ich zo 20 prevsetkych, vzdy po rovnakych trasach. A vzdy je aspon ten nas spolovice prazdny..

S oblecenim si ako na tom?

Fajne ;-) Nic mi zatial nechyba. Zeny tu chodia skoro len v tychhabitoch, ale myslim, ze nevadi, ako chodim ja... Ked nemaju habit,maju rifle a nejake supne tricko... Inac si kupim aj ja asi habit :-)Maju 2 druhy, jedon sa vola nieco na S, ten je taky bezny a druhy savola tiez nieco na S a je taky spolocenskejsi... Inac som pozvana nasvatbu Devikinho bratranca, niekedy zaciatkom decembra, tak tam sitaky budem musiet obliect. To bude supeeeer. Ty vole, ale predstav si,je to svatba, kde bude 3000!!! ano 3 tisic ludi, trva 4 dni, akoze nievkuse, ale take ze rozne recepcie, bankety, vecere a tak rozdelenepocas celych 4 dni... To bude mazec! A bude to v Bangalorskom Palaci.Asi bohatsia.... trochen viac...

Mas pocit, ze si si vzala tie spravne veci, asi s topankami budes mat problem, vsak?

Nemam, to je fuk co nosim a co mam na sebe. vacsinou zeny aj tak majulen take hrozne sandale, co by si si u nas ani nekupila, leda u vietnamcov...

Bude sa tam dat aj nieco normalne na> seba dokupit, ked budes potrebovat?

Bude, aj znacky su tu lacne a da sa aj take rozne normalne veci za par supov

Bude to pre teba finance unosne?

Bude

Nezabudni pokracovat v pisani svojich zazitkov, citame z nich vsetkym znamym a vsetci sa na tom dobre bavia, ale ty to asi az tak zabavne tam nemas, vsak?

Ale v pohode, bavim sa. Je tu vela veci smiesnych, i ked niektore az smutne, ked stojis na krizovatke a deti idu k autam a zobru... rozne veci. Smiesna je ich anglictina.. vecer ked pridem domov, tak smeobidve radi, ze sa mozme normalne rozpravat... aj ked sme nie rodilemluvci, ale predsa lepsie ako tato spevava, skratena, nezrozumitelna anglina... nastasie moj sef, inac vyzera byt dost mlady, fesak, hovoridobrou anglictinou, ze sa da aj pocuvat, takze fajn.

Ozaj, tych psov sa nebojis? Je ich tam vela?

Psi si ludi ani nevsimaju, sice pravdepodobne kazdy druhy bude matnejaku besnotu, ale su v pohode... Chudence hladne. A kravy tiez, zerupo uliciach odpadky... Nebolo by to lepsie keby ich jedli? ...

Davaj si prosim ta pozor, strasne sa bojim, ked na vsetky tie nastrahy pomyslim. Co si si to vymyslela pre boha! Mozno sa onedlho budeme na tom len dobre bavit, a ze to bude pre teba jedna uzasna skusenost. Som na Teba hrda, ze si tam, ale teraz sa o Teba hlavne bojim, aby si to v zdravi prezila. Nemas este zaludocne problemy?

Nemam... Striedam to jedlo s McDonaldom, alebo pizzou. mame tu superjedalen! Sice na obed je na vyber medzi severo- a juho- indickymjedlom (co som vcera prvy krat skusila - teda sever - a nebolo ani mocpalive, ale take dost jednoduche) a potom tam su uuuuuuzasne dzusiky.Povies si aky chces, a rovno ti tam vytlacia. mala som hrozno, dnesmam limetku (ktora vobec neni kysla), melon a vcera este nejake divneovocie na M, ktore vyzera ako limetka tiez, ale cuti ako pomarancovyananas :-) No a maju aj toasty. Dnes som bola na ranajky na toast sdzemom, kedze som tu uz bola zas o 9, a nikde nikto... Potom tampodavaju rozne ine jedla, za dobre ceny a kavu, caj... milksejky...No a bomba je ze na kazdom oddeleni mame taku kuchynku, kde si zavolasa oni ti donesu kavicku, cajik, vodicku, co chces, normalne casnici,alebo ked ide okolo, len mu povies. Inac vsade su tu poskoci navsetko. Sa cudujem, ze mi niekto neutiera zadok na WC....

A co papavas? V robote sa ti bude dat chodit aspon na obedy? uz si topreskumala? Ozaj, a v sobotu nedelu mas dufam volno!

Hej bala som sa, ze soboty sa robi, ale dnes som vyzistila, ze pohoda...

A kolko je vlastne ten casovy posun, Ono vcera vyzistil, ze 4 a pol hodiny, je to tak?

Hej 4 a pol hodiny. Tu je teraz 12

No comments: